Iratkozzon fel hírlevelünkre
Milyen típusú hírlevelet szeretne?
Vegye fel a kapcsolatot velünk
tovább
Csináld magad öntözés
tovább

Tervezés - Golfpályák

Tisztelt Beruházó!

Cégünk immáron 20 esztendeje, 1989-óta készít öntözőrendszer tervrajzokat. Ez idő alatt számos kisebb és nagyobb tervet rajzoltunk meg, a megrendelőink legnagyobb megelégedésére. Alkalmunk volt több golfpálya öntözőrendszeréhez is rajzokat készíteni, és elmondhatjuk, hogy ezeket minden esetben a legmagasabb műszaki színvonalon készítettük el.

Köszönjük, ha megtisztelnek bennünket a bizalmukkal a golfpálya öntözőrendszerének megtervezésénél.

A golfpályák öntözése a parköntözésben műszaki értelemben mindenképpen a csúcsot jelentik. A beépített alkatrészek mennyisége, fejlettsége és mérete is meghaladja a szokásos mértéket. Bár egy ipari létesítmény öntözőrendszerében még egy golfpályánál is több szórófej lehet (10-20 hektáron akár 1500-2500 db szórófej), szemben egy 30-60 hektáros golfpálya 200-800 db szórófejével, a beöntözött terület mérete és az egy időben szállított vízmennyiség komolyabb tervezői felkészültséget kíván.
A gyepfelület mérete egy golfpálya esetében előrevetíti a nagy vízfogyasztást és helytelen öntözés esetén a nagymértékű vízpazarlást. Egy rosszul megtervezett és megépített golfpálya öntözés esetében a fölöslegesen kijuttatott víz költsége éves szinten millió forintokban mérhető. Minél gyengébb az öntözési egyenletesség, annál több vizet öntözünk ki feleslegesen, ezért ha valakinek csak kevés víz áll a rendelkezésére, akkor azzal godosan kell bánni, és a lehető legegyenletesebben kell azt felhasználni. Erről, és még a golfpálya öntözés egyéb kérdéseiről is kimerítő részletességgel olvashat  a "Golfpályák korszerű automatizált öntözése" című tanulmányban.


Hunter és a golf

Ma a Hunter vállalat diktálja a földből kiemelkedő parköntözés fejlődésének ütemét. A legtöbb átgondolt újítás tőlük érkezik, és ez érvényes a golf öntözésben is. Egyedülálló a TTS szórófejcsalád, amely minden szempontból a szórófejek csúcsát képviseli. Az új típusú vezérlőcsalád, az új, nagyméretű bronz és műanyag mágnesszelepek vagy a nemrég kifejlesztet Surveyor vezérlő szoftver is mutatja a Hunter elkötelezettségét ebben a témában.  Ma a világ legnagyobb golfpályáját, a kínai East Sea Golf klub gyepét Nanshanban a Hunter termékeivel öntözik. Csak érdekesség képpen a 225! lyukas 820! hektáros területen  G-70E és G-880E szórófejek és teljes egészében Hunter vezérlő szoftverek működnek.

Tervezés

Egy jól működő golfpálya öntözőrendszer elkészültének alapvető feltétele a terület pontos ismerete, a megfelelő szakember által elkészített és az adottságokat teljes mértékben figyelembe vevő tervrajz, a szakszerű, pontos kivitelezés és a helyes alkatrész kiválasztás. Tapasztalatunk szerint bármelyik hiánya hibásan működő vagy vízpazarló öntözőrendszert eredményez, ahol a vízpazarlás a megöntözött terület nagy méretéből adódóan komoly anyagi többletkiadást eredményez az üzemeltetés során.
Vállalatunk megfelelően képzett szakemberekkel és számítógépes programokkal rendelkezik ahhoz, hogy a legjobb minőségben készüljenek el a tervrajzok.
Azon kevés öntözéstechnikai cég közé tartozunk, amely  szakirányú végzettséggel és tervezői engedéllyel rendelkező munkatársat foglalkoztat, így az általunk készített tervrajzok és dokumentációk egy vízügyi engedélyezési terv részét is képezhetik.

Tervezőirodánk a következő rajzoló programokkal dolgozik: Fasquote/Irricad, Rain Maker és AutoCad. Ennek megfeleően a kézi felmérésen kívül mindenféle képfájl formátumban
(jpg; bmp; raw; eps; ai; pdf; gif; tiff; psd)
eljuttathatják hozzánk az alaprajzot, és a tervezésben használatos formátumokat is várunk
(dxf; dwg; des; pro).
A tervrajzokat 
IDE kattintva küldheti el nekünk. Kérjük figyeljen arra, hogy méretarányos rajz esetén legalább egy méretet adjon meg, nem mérethelyes vázlatrajz esetén minden oldalt szegletet és ívet méretezzen be.

A referencia listáért kattintson IDE.

Tervezéssel vagy öntözőrendszerekkel kapcsolatban keressen minket az alábbi elérhetőségeinken:

Személyesen:
  Summa-Trade Kft 1039. Budapest, Heltai J. tér 17. H-P 800-1600
Telefon/Fax:   240-0021, 240-11-61
e-mail:             info@summatrade.hu   

A képen egy golfpálya öntözőrendszerének részletrajza látható. Ha nagyobb méretben szeretné látni a tervet,  kattintson a képre. 

Golfpálya öntözőrendszer referenciák:

  • Club Szarvaskút árajánlati és kiviteli terv
  • Tata Old Lake árajánlati terv
  •  Vámospércs Boya Eagles 2 db árajánlati terv
  • Bükfürdő Birdland Golf & Country Club driving range árajánlati terv
  • Bakonycsernye Bársony farm driving range öntözése (G-90E szórófejek)
  • Tata Old Lake (I-31 szórófejek a teeboxoknál)
  • Bükfürdő (I-90 36V szórófejek a driving rangen)
  • Kisoroszi (ICV-201 és ICV-301 szelepek az egész pályán)