Iratkozzon fel hírlevelünkre
Milyen típusú hírlevelet szeretne?
Vegye fel a kapcsolatot velünk
tovább
Csináld magad öntözés
tovább

Szivattyú - DAB

 

ACTIVE J

Alkalmazások

Nyomáskapcsolóval összeépített önfelszívó szivattyú, mely különösen alkalmas öntözőrendszerek vízellátására, továbbá nyomásfokozásra is.

A szivattyú jellemzői és használata:
- JET, JETINOX, JETCOM Euroinox önfelszívó szivattyú, alkalmas levegő és gáz tartalmú vízek mozgatására. Ez különösen fontos artézi kutaknál, ahol a levegő jelenléte a vízben nehézséget okozhat.

Jellemzők

Az AKTÍV rendszer a szivattyúval összeépített, könnyen telepíthető, és használatra kész kapcsolóegység amely:

  • ellenőrzi a szivattyú működését
  • automatikusan idítja illetve megállítja
  • garantált nyomásértéket biztosít a vízhálózatban

Micsoda az ACTIVE szivattyú?

Nem más, mint egy jó minőségű felszívó szivattyú és egy különleges nyomáskapcsoló összeépítése. Szivattyút és presscontrollt már láttunk együtt, de ez valami más. A beépített nyomáskapcsoló nem pusztán elindítja a szivattyút, leállítja, és megvédi a szárazon futás ellen, de 8 db mikrókapcsoló (amelyek a készülék oldalában találhatóak meg) segítségével további funkciókat is konfigurálhatunk. Beállíthatjuk, hogy a szivattyú nyomásfokozó legyen, vagy csak hagyományosan ki-be kapcsoljon. A nyomásfokozó funkció azt jelenti, hogy két DAB ACTIVE szivattyú sorba kapcsolva látja el a rendszert vízzel, közöttük a kommunikációt RS-232 kábel biztosítja, amelynek a csatlakozása az elektronika oldalán található. Alapesetben csak egy szivattyú működik, de ha a nyomás lecsökken a második szivattyú bekapcsolási értéke alá (mert túl nagy a vízelvétel), akkor a nyomásfokozó szivattyú is működésbe lép, és mindaddig rásegít a rendszerre, ameddig az együttesen előállított nyomás értéke el nem éri a kikapcsolási szintet. Igen, kikapcsolási szintet írtam, mert a DAB ACTIVE rendszere nem csak egyszerűen bekapcsolja a szivattyút, ha vízelvétel van, és kikapcsolja, ha már nem folyik víz, de működés közben is kikapcsolhat, ha a beállított bekapcsoló nyomásértéket annak 50 %-ával meghaladja a rendszer nyomása. Például, ha a szivattyú bekapcsolási nyomását 2 barra állítottuk, akkor a szivattyú 1 barral magasabb értéken, 3 bar nyomáson fog kikapcsolni. Vízutánpótló egységként, egy ciszternával együttműködve az elektronika magától kapcsol át a víztartály és annak kiürülése esetén az ivóvíz között. A harmadik kapcsolóval kiválaszthatjuk, hogy a szivattyú indítási nyomástartománya 3-4,5 bar, vagy 1,5-3 bar között legyen. A határértékek között a készülék tetején található csavarral állíthatjuk finomra a bekapcsolási nyomásértéket. A következő kapcsolóval beállítható, hogy szárazon futás esetén 1 perc vagy csupán 3-8 másodperc továbbműködés engedhető-e meg. Az ACTVE elektronika védi a szivattyút, ezért figyeli, hogy milyen gyakorisággal kapcsol be és ki a szivattyú (tipikus helyzet, ha a csővezetékben valahol szivárgás van, vagy nyitva maradt résnyire egy csap). Ha két indítás között nem telik el 20 másodperc, illetve 10 perc alatt legalább 20 indítás történik, akkor a szivattyú 30 másodpercre mindenképp leáll. Amennyiben a rendszer nyomása meghaladja a 10 bart, úgy az elektronika leállítja a szivattyú működését mindaddig, amíg a nyomás 5 bar alá nem csökken és el nem telik legalább 40 másodperc. Az utolsó, de egyben nagyon fontos funkciója a készüléknek, hogy 5 °C alatt 10 másodperc hosszan beindítja a szivattyút, védve az elfagyástól a szivattyúházat.

Forgalmazott típusok:

ACTIVE J 102
ACTIVE J 112

A= 395 mm
B= 192 mm
C= 108 mm
D= 178 mm
DNA= 1"
DNM= 1"
E= 9 mm
F= 111 mm
H= 322 mm
H1= 144 mm

 

Alkalmazási területek Letölthető dokumentációk
  • öntözéshez
  • tartályok töltéséhez, ürítéséhez
  • ciszternák töltéséhez, ürítéséhez
  • házi vízellátáshoz

 

ACTIVE J katalógus (angol) 
ACTIVE J szivattyú kezelési utasítás
Dab szivattyúk árlistája