Iratkozzon fel hírlevelünkre
Milyen típusú hírlevelet szeretne?
Vegye fel a kapcsolatot velünk
tovább
Csináld magad öntözés
tovább

Kert kiegészítők

RoadEdgePave®
 

Alkalmazási területe:
Útpadkák a problémás útszakaszokon (útelágazások, körforgalom, osztott pályás úttestek középső része, útszűkületek, szükség magállóhelyek öblei, üzemi ki- és bejáratok) nyomsávok üzemi vagy magán területeken (kiszolgáló utak transzformátor állomásokhoz, telefonoszlopokhoz, gázelosztókhoz, …) autóbejáratok, időközönként használt nyomsávok…

 
Beépítési irányelvek:

· Alap: a lapokat tömörített tükörre kell fektetni (szokványos hordozóréteg vagy kiegyenlítő réteg), ami 6-7 cm-rel van a végleges útszint alatt. A lapokat az út széléhez a lehető legközelebb kell fektetni. Ha az aszfaltréteg egyenetlen, a túlnyúló részeket le kell ütni vagy a széleket le kell fűrészelni.

· Alépítmény: a meglévő hordozóréteg szemcseméretétől függ, kb. 36 mm-ig nincs szükség különleges kiegyenlítő rétegre. Durvább szemcseméretnél azonban ajánlatos ágyazó réteget felvinni (kb. 0/16 szemcseméret), hogy a lapok síkban felfeküdjenek. A lapokat sovány beton ágyazatba is lehet fektetni.

· A lapok fektetése: a lapokat mindkét irányban lehet fektetni. Ha csak egy irányban fektetik lapokat, az 1. ábra szerint kell elkezdeni.

· A lapok egymásba akasztása: az új lapot kb. 45°-ban tartva kell a már lefektetettbe beakasztani (2. Ábra). Mihelyt az új lap a talajra felfekszik, automatikusan összeakad az előzővel, és máris lehet a következő lapot rakni.

· Körívek kialakítása: ha a lapokat egy körív mentén kell egy hosszabb szakaszon lerakni, ajánlatos az első 2-3 lapot acél rögzítőkkel a végleges helyükre rögzíteni, ez segíti a lerakást. A következő lapokat ez után problémamentesen lehet az út ívéhez illeszteni, illetve igazítani.

· A lapok feltöltése: a lapokat a meglévő anyaggal illetve homokos talajjal lehet feltölteni. Ha zöld felületet akarunk, akkor a feltöltés magassága 1 cm-rel legyen a végleges útszint alatt és utána szárazságtűrő fűmaggal kell bevetni.

 
MŰSZAKI ADATOK
A tábla mérete: Teljes hossza kb. 800 mm, szélessége kb. 400 mm, magassága kb. 50 mm
Anyagszükséglet: 1 lap 770 mm hosszt takar le
Tömege: Kb. 2,3 kg/lap
Anyag: újra feldolgozott, válogatott, nagynyomású polietilén, ismételten feldolgozható
Szerkezet: Téglalap alakú rácsok, téglakötésben
A lapok egymáshoz erősítése: Különleges rögzítő rendszer biztosítja a lapok stabilitását minden irányban
Ívek kialakítása: Az ív sugara legalább kb. 10 m
Egyéb jellemzők: Merev, a talajba kapaszkodó keresztek rögzítik elcsúszás ellen a lapokat, a hőmérséklet változás okozta alakváltozást rugózó elemek küszöbölik ki
Csomagolás: EUR raklapon 120 lap, raklap magassága: kb. 2250 mm Lerakás Egy ember 500-600 lapot tud lerakni óránként, ez azt jelenti, hogy előkészített alapra 385-462 folyómétert lehet lerakni egy óra alatt