Iratkozzon fel hírlevelünkre
Milyen típusú hírlevelet szeretne?
Vegye fel a kapcsolatot velünk
tovább
Csináld magad öntözés
tovább

Kert kiegészítők

Zöld tető építés. A tetőre hulló csapadékot tároló lapok.

A zöld tető néhány előnye:
Növeli a levegő nedvességtartalmát az épület környezetében és ez előnyösen hat a sűrűn beépített városok klímájára. A lakókörnyezet közvetlen közelében javítja a mikroklímát. Hangelnyelő képessége van. Védi a tetőt a nagy hőmérsékletingadozásoktól, és ezzel növeli az egész tetőszerkezet élettartamát. Tehermentesíti az esővíz csatornahálózatot a késleltetett csapadékvíz elvezetéssel. A csapadékvíz jó részét a felületen megköti. A természetes párologtatással az értékes nedvességet a természetes körfogásba visszajuttatja. A zöld tetők pótlólagos zöld felületet adnak.

H ogyan működnek a Ritter víztároló lapok?
Két alapvető feladatot látnak el: A nagy tároló kapacitás révén a csapadékvíz elvezetése egyenletes és késleltetett, ezzel hosszú időre javítja a mikroklímát. A lapok alján a víz szabadon kiáramolhat ezzel a teljes felületen tartósan megmarad a vízelvezetés.

Hol célszerű Ritter víztároló lapokat használni?
Extenzív és intenzív zöld tetőknél Eltérő méretű lapos tetőkön, mint pl. mélygarázsok, ipari épületek tetői, lakóépületek teteje, előre gyártott elemekből épített garázsok, autó tároló helyek. Legfeljebb 25°-os dőlésszögű tetőkhöz. Csak részben növénnyel beültetett tetőkhöz (zöld sávok, növényszigetek.)

Mi szól a Ritter víztároló lapok alkalmazása mellett?
Környezetbarát, hosszú élettartamú nagynyomású polietilénből készült. Könnyen telepíthető méretű (57×38 cm). Kiadós eső után is késleltetett vízelvezetés. Négyzetméterenként kb. 27 liter vizet tud tárolni (a feltöltő anyagtól függően). A felesleges víz elfolyik a túlfolyó nyílásokon, 277 lyuk/m2. A lapokra a kisebb építőipari gépekkel rá lehet hajtani a feltöltések készítésekor. Terhelhetősége 204 kN/m2. A szállítása egyszerű, egy raklapon 62 m2 van. Bármikor újra feldolgozható. Az alsó lapon a víz szabadon kijuthat a tető felszínére

 
MŰSZAKI ADATOK
  • A tábla mérete: kb. 125×50×4,5 cm magas, három kb. 39×50×4,5 cm magas lapból áll.
  • A lapok egymáshoz erősítése:a lapok hosszabbik oldalán 2-2 hajlékony kapcsoló elemmel szilárdan rögzítve.
  • Terhelhetőség: kb. 100 tonna/m2.
  • Anyag újra feldolgozott, nagynyomású polietilén, újra feldolgozható és ibolyántúli fénnyel szemben stabilizált.
  • Szín zöld, a növényzethez illő.
  • Csomagolás: 60 előszerelt elem raklaponként, egy raklapnyi mennyiség 30 folyóméterre elég.